Izaberite dio sustava
sa kojim imate tegobe i izlistat će vam se popis naših proizvoda!
ŽIVČANI SUSTAV DIŠNI SUSTAV PROBAVNI SUSTAV UROGENITALNI SUSTAV LOKOMOTORNI SUSTAV SPECIFIČNI SUSTAV IMUNO SUSTAV KOŽA
Novosti
Preduhitrite alergije na prirodan način

U razvijenim dijelovima svijeta (Kažinić Kreho L., 2009.) određena vrsta alergije izražena je na jedno od troje ljudi. Bez obzira da li ih uzrokuju prašina, pelud, zagađeni zrak, parfem, životinjska dlaka, trava ili određena namirnica, reakcija tijela je uvijek više-manje slična. Začepljen nos ili curenje nosa glavobolja, stezanje u grlu, kašalj, svrbež nosnica i očiju (alergijski konjuktivitis), kihanje, promuklost, nadutost, umor, a od hrane vrlo često osip i edemi u području lica najčešće su simptomi koji prate alergijske reakcije.

Suvremena znanost je objašnjava kao autoimunu bolest, pogrešku  obrambenog sustava organizma koji reagira na alergene iz okoline radi preosjetljivosti. 

S dolaskom proljeća alergeni iz prirode stvaraju nam sve veće tegobe, pa osim što su „dosadne i ne dopuštaju nam uživati u prirodi“, alergije mogu utjecati na san, koncentraciju, produktivnost i izazvati loše raspoloženje. Peludne alergije obično započinju krajem veljače i uglavnom kulminiraju u ožujku, ovisno o vremenskim prilikama, i mogu trajati sve do kraja listopada. Peludna hunjavica ili alergijski rinitis upravo je najčešći oblik alergije, s kojim se suočava svaka deseta osoba. 

Nošenje sunčanih naočala, zatvoreni prozori doma i automobila, češće pranje odjeće i kose, izbjegavanje zadimljenih i klimatiziranih prostorija samo su neke od preporuka kako ublažiti simptome alergija, čija je sezona ove godine već počela. Prema stručnjacima, ne smijemo ih ignorirati, jer mogu dovesti do ozbiljnijih tegoba kao što su sinusitis i astma ukoliko je osoba duže vremena izložena određenom alergenu. 

Liječenje se zasniva na uzimanju lijekova za ublažavanje simptoma bolesti a to su najčešće antihistaminici i kortikosteroidi. No ukoliko želite potpuno prirodan način ublažavanja simptoma, možete se odlučiti za neke od hercegovačkih ljekovitih biljaka kao što su:  čičak korijen (Bardanae radix), dimnjača (Fumariae herba), kim plod (Carvi fructus), kunica herba (Millefolii herba), Maslačak korijen (Taraxaci radix).  Ove sve biljke ujedinjene su u odgovarajućem omjeru u čajnu mješavinu ALERGIJAL, namijenjenu za sve vrste alergija.  Izraženo djelovanje fumarina pomaže spazmolitičko djelovanje kod pojave algerija . Dugoročna uporaba prije sezona prevenira izražene simptome alergije. Čičak korijen i maslačak korijen pomažu izbacivanju toksina i alergena iz tijela, stoga se s opravdanjem nazivaju čistačima jetre. Vrlo često su „sudionici“ terapije iznutra, na način da pospješuju izlučivanje mokraće i znoja kod alergijskih bolesti te se koriste ujedno i za detoksikaciju organizma. 

Također se za ovu svrhu upotrebljavaju i biljke kopriva (Urticae folium) i echinaceae (Echinaceae herba) koje djeluje profilaktički i protuupalno, pojačavajući obrambeni mehanizam organizma što nam je upravo potrebno kod alergija. Napravite čaj od koprive koji će pomoći uklanjanju alergenih čestica iz tijela ili je uzmite u obliku kapi. Također u našoj ponudi možete osim čaja pronaći i kapi biljke echinaceae i koprive.

Piše: N. Ćorić, mag.preh.ing. 

Vextra

Morate biti registrirani za komentare!